سد لار سدی خاکی با هسته رسی است. این سد یکی از سدهای خاکی تأمینکننده آب آشامیدنی حوالی تهران و تأمینکننده آب مورد نیاز آبیاریهای کشاورزی منطقه میباشد. این سد در ۱۰۰ کیلومتری شهر آمل و در ۷۵ کیلومتری شمال شرق تهران قرار دارد. مطالعات احداث این سد از سال ۱۳۳۰ آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۶۱ گشایش یافت. سطح حوزه آبریز این سد بالغ بر مساحت ۶۷۵ کیلومتر مربع میباشد و متوسط جریان آب سالانه ۴۸۱ میلیون متر مکعب دارد.
این سد به منظور تأمین آب کشاورزی، آب شرب و انتقال آب این سد به نیروگاه کلان و سد لتیان، جهت استفاده در نیروگاه های منطقه برای تولید متوسط سالانه ۱۵۰ هزار مگاوات ساعت انرژی برق-آبی استفاده میشود.
با توجه به موقعیت مکانی سد لار ، صاعقه های متوالی و سنگین به خصوص در فصل بهار بر روی سامانه حفاظت الکترونیک مجموعه تاثیر گذار است . به نحوی که تا کنون این وقایع باعث ضربات مالی به پروژه گردیده و سامانه را دچار قطعه عملکرد کرده است.
شرکت توسعه تجارت وب جهت جلوگیری از وقایع مشابه ، طراحی و اجرای سیستم صاعقه گیر و سرج ارستر مجموعه سامانه نظارت تصویری سد لار را انجام داده است . این پروژه شامل پیاده سازی دکل 15 متر، صاعقه گیر اکتیو، دو عدد چاه است و بالغ بر 30 عدد سرج ارستر CBO می باشد.
صاعقه گیر اکتیو ESE : صاعقه گیر اکتیو با داشتن زمان فعال سازی (Δt) اندکی سریعتر نسبت به صاعقه واکنش نشان می دهد که به موجب این زمان فعال سازی شعاع پوششی صاعقه گیر افزایش یافته و نقطه اصابت با توجه به مقدار (Δt) در فضای بالای صاعقه گیر خواهد بود. در صاعقه گیر اکتیو یا ESE هدایتگر رو به بالا به صورت مصنوعی توسط سیستم فعال کننده تقویت می شود تا دارای طول بیشتری نسبت به حالت ساده باشد. طول بیشتر موجب عملکرد سریعتر و افزایش حجم و شعاع حفاظتی می شود.
حال یک پایانه هوایی ( صاعقه گیر ) را در نظر بگیرید، چنانچه ما برای افزودن به میزان پیشرو بالارونده تمهیدی اندیشیه باشیم ( مانند اتصال به برق ، استفاده از خازن یا استفاده از رادیو اکتیو) صاعقه گیر از نوع اکتیو ( فعال) خواهد بود زیرا میزان پیشرو بالارونده را مصنوعاٌ افزایش داده ایم و بنابراین مساحت بیشتری را پوشش خواهیم داد.
اما اگر پایانه هوایی(صاعقه گیر) حالت طبیعی خود را داشته باشد و ما برای افزودن به میزان پیشرو بالارونده اقدامی نکرده باشیم ( مثل یک میله ساده یا مش روی بام ، سیم آویخته یا یک سقف فلزی) صاعقه گیر از نوع پسیو( غیر فعال) خواهد بود زیرا میزان پیشرو بالارونده را افزایش نداده ایم و بنابراین مساحت پوشش کمتری خواهیم داد.
تمام حقوق این سایت متعلق به شرکت توسعه تجارت وب میباشد درباره ما | تماس با ما
لطفا منتظر بمانید...